Att få i sig det man behöver

Äta är en av de viktigare sakerna vi gör här i livet och att få i sig det man behöver kan i bland vara svårt. Det kan vara att man har mycket på jobbet och att man slarvar med måltiderna. Det är viktigt att man äter rätt och näringsriktig föda. Hur vår kropp tar upp näring kan se olika ut från person till person.

Vi är vad vi äter brukar det sägas och visst är födan vi stoppar i oss viktigt. Ibland så kanske inte det alltid fungerar. Genom att tillföra olika vitaminer och tillskott av olika slag så kan man få i sig en del av det man behöver. Man kan jämföra vårt matintag med en bil som behöver tankas med bränsle för att kunna ta sig framåt. Börjar energin att tryta så måste man fylla på med mer energi på något sätt, mat kan vara en av dessa saker. Vi behöver även vila och det kanske inte är så lätt alla gånger att hitta den där balansen som är perfekt för varje människa.

Träning och kost kan man säga går hand i hand, tränar vi mycket så måste kroppen få mer näring för att kunna ta sig an den tränings om man utsätter kroppen för. Det går inte att fuska genom att inte äta rätt och bara träna, eller tvärt om för den delen. Det vi äter blir energi för att vi ska röra på oss och med dagens stillasittande arbeten så gör vi inte av med så mycket energi när vi arbetar därför bör vi träna för att göra oss av med det vi stoppar i oss.