Baka något till midsommar

Det börjar närma sig sommarens höjdpunkt enligt många. Midsommar. Det är inte många veckor kvar och det kanske börjar vara dags att fundera på om man ska baka något till midsommar. En tårta skulle ju sitta fint.

Det kanske blir två tårtor då man gärna vill ha något gott på midsommardagen också. Jordgubbstårta är ju aldrig fel och om du fått tag på årets svenska jordgubbar så kan detta vara ett självklart alternativ. Kanske du behöver köp in redskap så du kan fixa till de tårtor som du vill inför midsommar. Ta en en titt på sajten Lyckas Med Mat, där hittar du allt du kan tänkas behövas för dina bak.

Så klart så kan du förbereda en del innan den stora helgen. Det är en fördel att vara ute i god tid och göra det som kan göras innan så när väl midsommarafton kommer så är det bara att lägga sista handen på dina bakverk och det andra som ska bjudas på. Maten kan vara någon form av buffé som till stor del är kallt och inte behöver värmas innan. Då kan mycket av detta ordnas dagarna före midsommar.

Vi hoppas så klart att vädergudarna är med oss och att det blir en härlig helg med mycket mat och skratt tillsammans med familjen, vänner eller bekanta. Se till att njuta av både maten, det fina vädret och varandra.