En god picknick ute i naturen

Mat avnjuts bäst i härliga och vackra omgivningar. Och medan det är lyxigt att gå på en flott restaurang kan det vara minst lika fantastiskt att äta god mat ute i det fria. Planering är A och O för den perfekta picknicken och här kommer några bra tips på vägen.

Rätt mat

Valet av mat är bra att tänka ordentligt på innan man sätter igång. Picknickmat behöver inte vara enkel och tråkig utan kan vara så mycket mer. Men mest troligt kommer det vara mat man kan äta kall som hamnar på menyn. Wraps är ett perfekt alternativ då de kan varieras så otroligt mycket och är mumsigt värre. Men man kan även satsa på en god pastasallad eller varför inte en smörgåstårta?

Rätt plats

Välj också platsen med omsorg. Lockar det mer med en picknick i parken, uppe på en bergsklippa eller kanske på stranden? Alla har sina fördelar och gillar man picknickar bör man nog testa sig fram bland alla för att hitta sina favoriter. Mer svåråtkomliga platser kräver dock lite mer förberedelse och hjälpmedel. Man bör exempelvis inte släpa picknickkorgen upp på berget utan istället leta fram en av de många ryggsäckar som finns på marknaden och är bättre lämpad för en sådan aktivitet.

Rätt tillbehör

Förutom picknickkorgen, eller picknickryggsäcken som situationen kanske kräver, bör man även titta på vilka andra tillbehör man kan behöva. En eller ett par termosar är ju för många en självklarhet så man kan ta med kaffe till de vuxna och varm choklad till barnen. En kylbag är också perfekt för att hålla saker och ting sval i värmen. Tallrikar/skålar och glas/muggar är ju också ett måste, men satsa på riktigt tåliga exemplar. En filt eller två kommer också vara bra om man planerar en picknick där det inte finns några riktiga sittplatser.