En kopp kaffe efter maten

Vi är ett kaffedrickande folk i Sverige och det är aldrig fel att dricka en kopp kaffe. Vi dricker kaffe till frukost, förmiddagsfika på jobbet, en kopp kaffe efter lunchen, på eftermiddagen och för en del gärna en kopp kaffe till kvällsfikat också. Det är få som tackar nej till en kopp kaffe efter maten.

Vi har en kultur om att dricka kaffe här i Norden, där Finland ligger i topp men vi kommer strax efter. Vi ligger i topp då det gäller kaffe konsumtion i hela världen. Hur vi dricker vårt kaffe och vilket kaffe vi dricker kan skilja sig. Idag så brygger vi gärna vårt kaffe men så har det inte alltid varit. Kokkaffet var länge det som serveraders hemma hos det svenska folket. Idag har kaffekulturen förändrats och vi dricker alla slags kaffe både hemma och ute på restaurang.

Många gånger så bjuder vi gärna på en kopp kaffe efter maten och idag så kan vi prova på olika sorter av kaffe. Vi kanske redan har hittat vår favorit som vi gärna brygger och bjuder på. Det har även blivit populärt med olika typer av kaffemaskiner för att får fram exempelvis en liten kopp Espresso. Vissa maskiner är mer avancerade än andra. En populär maskin är den man laddar med en kaffekapsel och genom hårt tryck och hett vatten får sig en rykande espresso på några sekunder. Testa gärna på restaurang och caféer kaffesorter som du inte druckit tidigare.