Knäckebröd, en favorit vid frukostbordet

Sirapslimpa, rostbröd och kavring i all ära, men hur smakligt är inte ett knaprigt knäckebröd till frukost? Du får oftast en bättre dag om du startar dagen med att äta en stabil frukost. Vissa föredrar en skål havregrynsgröt, andra ett härligt gott och knaprigt knäckebröd.

Knäckebrödet, som även kallas för spisbröd eller hårt bröd kommer i från Sverige och har bakats här sedan 500-talet då man bakade ett jäst hårt bröd av råg. Knäckebrödet är från början ett förrådsbröd och ett hål i mitten för att det skulle kunna hänga på torkstänger. Detta för att undvika att råttor skulle kunna äta upp brödet. Du kan läsa mer om knäckebrödet och dess historia här.

Den svenska befolkningen äter mest knäckebröd i världen och det vi svenskar oftast saknar mest utomlands är just vårat knäckebröd. Eftersom knäckebrödet är ett av Sveriges populäraste livsmedel så firar vi självklart detta älskade bröd den 19 Februari varje år, på knäckebrödets dag. Få tips på goda pålägg här och pröva något nytt.

Eftersom vi alla är olika så föredrar vissa ett naturellt knäckebröd medans andra vill ha ett smakrikt knäckebröd med havssalt. Du kan hitta dina favoriter hos bland annat knäckebröd online, som är återförsäljare av klassiska sorter och nya smakrika favoriter.