Ligger du i riskzonen för övervikt?

övervikt

Tyvärr är det denna gång dags att skriva ett lite mindre roligt ämne här på sajten, nämligen övervikt och vad detta kan leda till. Många gourmander som älskar god mat tenderar nämligen att kunna lägga på sig ett och annat kilo medans åren tickar på. De är dock främst de som kombinerar sin förkärlek till mat med att inte rör sig i någon närmare utsträckning, som verkligen ligger i riskzonen att drabbas av en alldeles för stor övervikt.

Den som ligger i riskzonen att börja bli överviktig, eller som redan nått dit, bör snarare tidigare än senare fundera över vad just denna kan göra för att motverka problemet. Ingen mår bra av alldeles för många extrakilon på kroppen och de vars vikt verkligen rusar iväg löper betydligt större risk att drabbas utav en rad olika sjukdomar än vad som annars vore fallet. Diabetes och olika hjärtsjukdomar är extra vanliga och ingenting som är roligt att dra på sig i onödan. Risken för hjärtinfarkt mångdubblas för de med alldeles för hög övervikt och därigenom kan det även vara klokt att köpa sig en hjärtstartare innan man nått en sundare kroppsfigur, för att minska risken att stryka med för gott, om olyckan tyvärr skulle vara framme.

Förutom att börja röra på sig i en större utsträckning så är någonting annat som man kan göra att även äta nyttigare rent generellt. Du kan byta ut en del av dagens mål mot lättare alternativ, minska dina portioner i största allmänhet, och var betydligt mera noggrann än vad som för närvarande är fallet när det kommer till vad du väljer att fylla tallriken med. Allt sammantaget kommer att göra underverk och om du orkar kämpa dig igenom den första tiden så kommer du själv få se att det helt klart kommer att vara värt det.