Matinspiration på nätet

Matinspiration är något som vi alla behöver finna mer av ibland. En plats som det går att finna inspiration ifrån är Spanien då de har en intressant matkultur. Spaniens nationalrätt är Paella,som görs i en stor panna. Paella har vissa likheter med en svensk kycklinggryta men även skillnader. Pannan som paellan lagas i heter paellera och i Paella har du gult ris, kyckling, olika läckerheter från havet samt grönsaker. Allting steks i paelleran och bildar en smakrik helhet när alla smaker kombineras.

Italienskt

En annan plats som det går att inspireras av vad gäller mat är den italienska regionen Kalabrien. Kalabrien beskrivs av vissa som ”det riktiga Italien”, vilket det faktiskt finns fog för. Förutom genuin matglädje är regionen känd för sina pittoreska små byar, oemotståndligt goda glass samt vackra stränder. Det går att förälska sig både i Kalabriens mat och miljö. Det italienska köket är fint.

Inspirationssida

En sida som kontinuerligt uppdateras med nya och spännande recept och matinspiration är Primolete. Där hittar du massor av inspiration som ger vardagsmaten ett lyft med tips på härliga middagar för två eller för hela familjen. Så följ denna länk så hittar du massor av spännande maträtter med inspiration från Kalabrien. Förutom vanlig mat och såser finner du även konfektyr som stillar sötsuget i dig.