Pastagratäng

PastagratängDetta recept är ett riktigt bra tips, gott fastän väldigt enkelt. Det går till som följer:

Ingredienser

  • Köttfärs
  • Spagetti eller Tagliatelle
  • Krossade tomater
  • Creme cheese
  • Creme fraiche
  • Purjolök
  • Vitlök
  • Parmesan eller annan riven ost

Tillagning

Slå på ugnen på cirka 225 grader.

Koka pastan och fräs löken tills den fått lite färg. Ta ur löken och lägg i en burk tillsvidare. Lägg i köttfärsen och låt den få färg, krydda med lite salt och svartpeppar. När köttfärsen har fått färg så tar du i alla lök och de krossade tomaterna.

När pastan är färdigkokad så silar du den och spolar med kallt vatten, annars kommer den att bli överkokt. Lägg sedan i en ugnsfast form och ringla gärna lite olivolja över pastan.

När köttfärsen blivit mer som en köttfärssås och fått puttra ihop lite, då lägger du den ovanpå pastan i den ugnsfasta formen. Sprid ut. Tag sedan färskosten och blanda med creme fraiche så att det blir lite mer rinnigt och därefter så sprider du detta över köttfärsen och pastan. Avsluta sedan med att strö över den rivna osten innan du stoppar in härligheten i ugnen i cirka 20 minuter.