Planera inför en kräftskiva i höst

Numera anordnar man kräftskivor från början av augusti till långt in i september månad. Det är en klassisk svensk tillställning som uppskattas av de flesta. En kräftskiva är dessutom ett jättebra sätt att dra ihop vänner eller familj, umgås och äta gott. Men det finns såklart några saker du bör tänka på för att festen ska bli så lyckad som möjligt.

Kräftor & tillbehör

Glöm inte att ta fram kräftorna i god tid! Börja med att tina dem i kylskåp en till två dagar innan festen. Visst funkar det med snabbtining i micro eller vatten men det gör att kräftorna tappar smaken. Du kan med fördel även koka en egen lag med färsk krondill som kräftorna får ligga och dra i – då får du ännu bättre smak på kräftorna. Fixa även lite goda ostar, lite färskt bröd, en sallad och kanske en västerbottenpaj – det brukar vara uppskattat.

Piffa upp skivan

Men vad är en kräftskiva utan klassiska dekorationer? Roliga kräfthattar, lyktor, tallrikar och servetter med kräftmotiv och såklart en kräftduk. Se till att fixa alla de här grejerna så kommer du garanterat få nöjda festdeltagare. Det finns massor av produkter att välja på online så beställ via nätet.