Vardagstipset

klocka2Klockan ringer vid 05:55 och det är dags att kliva upp. Dusch följt av en snabb frukost bestående av fil, flingor och en slarvigt bredd knäckebrödssmörgås. Jobb 7-16 och återkomst till hemmet vid 18:30 efter att tandläkaren eller gymmet avklarats. Dags att laga mat.. eller?

Ni förstår nog var jag är på väg, efter en sådan lång dag är det inte så värst härligt att när man kommit hem, (eventuellt ännu senare eftersom man glömt att handla), ställa sig för att laga en näringsriktig och god middag. Då känns det nog ofta närmare till hands att svänga förbi den lokale pizzabagaren eller slänga in något i mikrovågsugnen.

Suck, ja, kanske du tänkte nu. Men det senare, alltså att slänga in något i mikron är precis det detta tips ska handla om. Det handlar däremot inte om att stoppa in en pan-pizza eller en färdigrätt, nej det handlar om den gamla klassikern med det något tråkigt klingande namnet – matlådor.

Mikrovågsugn

Detta är ett bra tips oavsett hur din familjekonstellation ser ut. Är du ensamstående? perfekt, då kan du ju alltid bestämma vad matlådorna ska innehålla. Småbarnsförälder? Då har du kanske annat att göra än att laga mat just då.

Det du ska göra: Handla ordentligt på söndag förmiddag och ägna delar av eftermiddagen till att tillaga en eller flera maträtter som du kan äta av under flera dagar. Det blir inte riktigt lika jobbigt att komma hem den tiden då du med mikrovågsugnens tillåtelse får lov att direkt slå dig ned i den mjuka soffan framför tv:n – eller vad du nu känner för att göra.

Har du dåligt med idéer på maträtter att laga till dina värdefulla matlådor? Ta då en titt på vår receptsida, där kan du få goda tips!