Varma drycker att avnjuta i kylan

När vintern och kylan kommer är ju varma drycker det perfekta sättet att värma upp oss, gärna tillsammans med en filt och ihopkurad i soffan eller sängen. Och här tänkte vi titta på fördelarna med de populäraste varma dryckerna i vintertiderna.

Glögg

Glögg är alltid något som hör julen till och en favorit som många av oss alltid ser fram emot när vintern dyker upp. Även om det är fullt möjligt att fortsätta dricka glögg andra tider på året, blir det alltid något speciellt när man sparar det till säsongen.

Te

Att koka en varm kopp te är något som kan vara nästan meditativt. Och det är ju många som också lyfter upp fördelarna med olika varianter. Doften och smaken är av ditt favoritte är säkert väldigt speciellt för dig och det kan därför både lugna och pigga upp.

Kaffe

Här i Sverige konsumeras en otrolig mängd kaffe per person och år. Och många svenskar börjar sin dag med just en varm kopp kaffe. Och medan det nog är vanligare att överkonsumera just kaffe än många andra drycker i denna artikel, går det inte att neka att kaffe är något som är en fröjd i mångas liv.

Choklad

En kopp varm choklad är också en perfekt kandidat för vintertiderna, både för barn och vuxna. Det är speciellt populärt att ha med sig vid aktiviteter utomhus, passar drycken minst lika bra till kvällsfikat hemma.